Mode Banking CPO: Bitcoin staat op het punt te slagen door een verschuiving in de beleggersmentaliteit tijdens COVID-19

In een recent interview met Insidebitcoins.com verklaarde Janis Legler, Chief Product Officer van Mode Banking, dat Bitcoin succesvol zou kunnen zijn dankzij de mentaliteitsverandering bij beleggers na de pandemie van het coronavirus. Legler sprak ook over de algemene vooruitgang op het gebied van de regulering van de cryptografie in het Verenigd Koninkrijk.

Tijdens het interview sprak hij ook over het potentieel van de Central Bank Digital Currencies (CBDC’s) in 2020. Legler verdiepte zich verder in het uitbreidingsplan van Mode Banking buiten het Verenigd Koninkrijk.

In het kielzog van de Coronavirus lockdown meldde Mode dat het volume van Bitcoin dat via de Mode app werd verhandeld in de laatste week van maart met bijna 1.000% toenam. Welke trend kunnen we vanuit dit scenario verwachten van de Bitcoin-handel in de post-Coronavirus periode?

De week nadat het Verenigd Koninkrijk officieel in lockdown ging en de wereldwijde financiële markten een uitverkoop van bijna 30% zagen, zag Mode zijn grootste piek in de handelsactiviteit tot nu toe.

Een mogelijke reden hiervoor is dat mensen meer tijd hadden om na te denken over hun toekomst en hun financiën, en ook op zoek waren naar manieren om hun portefeuilles te diversifiëren. Nu de aandelenmarkten wereldwijd zo volatiel zijn, is het zeer waarschijnlijk dat veel beleggers, met name jongere generaties, in plaats daarvan op zoek zijn gegaan naar beleggingen in digitale activa.

Wij geloven dat de kabbelende effecten van de coronaviruspandemie een langdurig effect zullen hebben op ons financiële landschap en de manier waarop we geld gebruiken zullen veranderen. De wereld zal zich deze crisis ongetwijfeld voor altijd herinneren, en het zou het begin kunnen inluiden van een nieuw tijdperk waarin diversificatie van de blootstelling aan activa en de bescherming van het vermogen belangrijker zijn dan ooit voor zowel particuliere beleggers als institutionele spelers.

Nadat de rentevoeten in maart 2020 naar een historisch dieptepunt zijn gedaald, zullen activa die onafhankelijk zijn van centraal bestuur, zoals Bitcoin, waarschijnlijk op de lange termijn aan populariteit winnen bij gewone beleggers – die meer dan ooit tevoren technisch onderlegd zijn en graag op zoek zijn naar nieuwe financiële producten om zich in te dekken tegen de inflatie.

Mode doneerde Bitcoin aan de NHS om het Coronavirus te helpen bestrijden. Welke impact verwacht u dat de bijdrage van Bitcoin aan een dergelijke organisatie zal hebben op de totale adoptie van het product?

De NHS heeft uitstekend werk verricht tijdens deze volksgezondheidscrisis, een crisis die ons allemaal heeft beïnvloed en beschermd, inclusief het Mode-team. Onze belangrijkste doelstelling met deze donatie was om iets zinvols te doen voor onze gewaardeerde NHS, iets wat er toe deed.

Het helpen van onze toegewijde gezondheidswerkers was de belangrijkste focus van onze recente donatie, maar als we in staat zijn om het bewustzijn over Bitcoin met succes te vergroten, zou dat geweldig zijn.

Het Mode-team is van mening dat andere bedrijven in de cryptocurrentieruimte ook stappen moeten ondernemen om te laten zien dat ze niet alleen de ‚Wild West‘-wereld van de vroege Crypto Cash echt hebben verlaten, maar dat ze hier blijven en klaar zijn om een blijvende impact te maken voor het grotere goed.

Bitcoin is gezien als een alternatieve opslagplaats van rijkdom, net als goud. In 2020 zal het bezit naar verwachting digitaal goud worden. Hoe heeft Bitcoin met de huidige economische onzekerheid gepresteerd op basis van deze verwachting?

De huidige coronaviruspandemie heeft duidelijk gemaakt hoe volatiel de traditionele markten in relatief korte tijd kunnen worden, met de grootste duik in de geschiedenis voor de Dow Jones Industrial Average in maart 2020 – waardoor jaren van winst in een maand tijd teniet worden gedaan.

Ondanks wat velen geloofden, werd Bitcoin ook zwaar getroffen door deze wereldwijde schok. De prijs van Bitcoin daalde aanzienlijk, omdat beleggers hun activa snel wilden omwisselen in ‚veilige‘ fiatvaluta’s en een groot aantal posities met een hefboomwerking werd gedwongen te liquideren, waardoor de prijs natuurlijk omlaag werd geduwd.

Ondanks de aanvankelijke daling naast de traditionele markten, herwon Bitcoin vrij snel zijn pre-coronaviruswaarde, wat volgens ons deels te wijten is aan de fundamentele waarde en de schaarste van Mode. Wij denken dat dit een bewijs is van het gebruik van Bitcoin als een waardeopslag die vergelijkbaar is met goud en de ontkoppeling met andere activa die sterk beïnvloed worden door externe factoren. Er is recentelijk ook een Bitcoin-halvering geweest, dus we verwachten dat de prijs kan blijven stijgen zoals na de vorige halveringen, ongeacht andere activa of traditionele markten.

Hoe kunt u cryptocurrentieregulering in het Verenigd Koninkrijk beoordelen als een bedrijf in ontwikkeling? Hoe is uw ervaring tot nu toe geweest?

De aanpak van de FCA van cryptocurrency’s is gemeten. Ondanks het feit dat ze geen formele wetgeving hebben opgesteld die cryptocurrencies reguleert, hebben ze verklaard dat cryptocurrencies niet als wettig betaalmiddel worden beschouwd en dat beurzen moeten voldoen aan de registratievereisten.

HMRC heeft een brief uitgebracht over de fiscale behandeling van cryptocurrencies, waarin staat dat hun unieke aard betekent dat ze niet kunnen worden vergeleken met conventionele investeringen of betalingen, en dat hun „belastbaarheid“ afhangt van de betrokken activiteiten. Winsten of verliezen die voortvloeien uit investeringen in cryptocurrency zijn echter wel onderworpen aan vermogenswinstbelasting.

Bovendien heeft de FCA-begeleiding benadrukt dat, net als banken, bouwverenigingen en kredietverenigingen, ook cryptokapitaalbedrijven moeten voldoen aan de Money Laundering, Terrorist Financing and Transfer of Funds (Information on the Payer) Regulations 2017 (MLR’s). De wijzigingen van deze verordeningen, die in januari 2020 in werking zijn getreden, omvatten zowel de meest recente richtsnoeren die via de Financiële Actiegroep Witwassen van Geld (FATF) zijn vastgesteld als de vijfde antiwitwasrichtlijn van de EU (5AMLD).

Mode wil vooroplopen in de naleving en regulering van de crypto-ruimte en tegelijkertijd een naadloze, AI-aangedreven KYC-gebruikerservaring bieden voor onze klanten.

We hebben ook samengewerkt met een FCA-gereguleerde EMI-instelling, die de fiatfondsen van onze klanten namens ons aanhouden en beschermen volgens de FCA-vereisten, en we registreren nu bij de FCA voor Anti-Money Laundering (AML) en Counter-Terrorist Financing (CTF) doeleinden onder 5AMLD.

Wat houdt volgens u 2020 in voor de Digitale Valuta’s van de Centrale Bank (CBDC’s)?

De opkomst van cryptocurrency’s als Bitcoin en Ether trok al vroeg de aandacht van de centrale banken met een aantal instellingen die de uitgifte van hun eigen digitale valuta’s al in 2014 onderzoeken. De aankondiging van de Weegschaal heeft dit proces versneld: meer dan 80% van de centrale banken wereldwijd doet onderzoek naar CBDC’s (volgens de Bank voor Internationale Betalingen (BIS).

Afhankelijk van de eigenlijke uitvoering zouden de CBDC’s verbeteringen kunnen bieden voor belangrijke macro-economische problemen zoals de efficiëntie van de betalingen, de veiligheid van de transacties en de financiële inclusie. Het is belangrijk op te merken dat de meeste landen geen gebruik maken van DLT of blockchain in de door hen voorgestelde digitale valuta en dat geen enkel land zijn valuta zal uitgeven op een openbaar en vergunningsvrij grootboek.

We zien de CBDC’s niet bepaald als een uitdaging voor de dominantie van Bitcoin op de korte of lange termijn binnen de markten voor digitale activa. Er zijn ook meervoudige toestemmingloze fiat-backed stablecoins die op dezelfde manier functioneren als een CBDC en die naast of zelfs complementair zijn aan de Bitcoin-markt.

In plaats daarvan denken we dat het veel waarschijnlijker is dat Bitcoin zijn plaats als ‚digitaal goud‘ zal behouden en naast CBDC’s zal uitgroeien tot een de facto opslagplaats van rijkdom voor de nieuwe digitale economie.

Met de Bitcoin-pot van de Mode kunnen gebruikers rente op hun Bitcoin verdienen. Hoe onderscheidt dit product zich van de concurrentie?

De Bitcoin Jar is ons meest succesvolle product sinds de lancering. We hebben veel gebruikers gehad die migreren van andere bekende platforms naar de Mode, voornamelijk omdat ze van de Bitcoin Jar houden. Daar is een goede reden voor – onze Bitcoin Jar biedt een van de hoogste rendementen in de markt met 5% APY, waardoor houders van Bitcoin hun inactieve activa kunnen omzetten in rente genererende activa.

In tegenstelling tot veel Bitcoin-rentegenererende rekeningproducten in de Bitcoin-markt vandaag de dag, krijgen gebruikers via de Bitcoin Jar dagelijks rente, krijgen ze elke vrijdag betaald en hebben ze geen afsluitingsperiodes. Opnames uit de Bitcoin Jar zijn onbeperkt (verwerkt binnen 24 uur), en onze gebruikers kunnen beginnen met een eerste storting van slechts 0,01BTC.

Oh, en het enige wat onze gebruikers echt leuk vinden aan Mode is dat ze elke seconde kunnen zien hoeveel ze verdienen, met onze live renteteller!

Welke veiligheidsmaatregelen heeft Mode om de Bitcoins van gebruikers te beveiligen?

Bij Mode geloven we dat onze gebruikers in staat moeten zijn om hun bezittingen veilig op te slaan, terwijl ze ook het gebruiksgemak behouden, daarom hebben we ervoor gekozen om met BitGo te werken als beheerder van de Bitcoin van onze klanten.

BitGo is de toonaangevende beheerder van digitale activa. Met een compliance-eerste benadering gebruikt BitGo bankkluizen voor gekoelde opslag, multi-signature portemonnee technologie, en gedurende haar 7-jarige geschiedenis zijn er nooit fondsen gecompromitteerd.

Door onze samenwerking met BitGo zijn we in staat om Mode-gebruikers toegang te bieden tot hun eigen hoogbeveiligde Bitcoin-accounts, met 24-uurs stortingen en opnames. BitGo gebruikt portemonnees met meerdere handtekeningen, waarvoor toestemming van verschillende partijen nodig is voordat een transactie kan worden uitgevoerd – waardoor het extreem veilig is om geld over te maken tussen portemonnees – en onderhoudt speciaal gebouwde bankkluizen voor de privé-sleutels van Bitcoin, waardoor ze een verzekering kunnen aanbieden tot $100 miljoen op het geld dat ze in de koelcel hebben staan. De veiligheid van de activa van onze klanten is onze belangrijkste prioriteit, daarom hebben we ervoor gekozen om samen te werken met de beste.

Kunt u het hebben over de functie ‚Mode Banking Money Transfers‘? Hoe is de vooruitgang en welke valuta’s zal het ondersteunen?

Het komt zeer binnenkort – het technische team werkt er onvermoeibaar aan om het zo snel mogelijk te laten gebeuren!

Onze functie voor het overmaken van geld zal gebruikers in staat stellen om andere Mode-gebruikers gratis geld te sturen, onmiddellijk, ongeacht waar ze zich in de wereld bevinden. Deze functie zal beschikbaar zijn voor zowel GBP- als EUR-overschrijvingen, en ook voor Bitcoin! We zijn erg enthousiast om deze functionaliteit uit te rollen en al onze klanten te laten zien hoe gemakkelijk het zal zijn om waarde over te dragen in de toekomst.

Hoe is het Mode bankieren uitbreidingsplan? Zijn er plannen om uit het Verenigd Koninkrijk te verhuizen?

Dat is een zeer goede vraag, want we hebben al functionaliteit voor eurodeposito’s toegevoegd binnen onze app, en we zijn nu bezig met de planning van onze Europese uitrol op dit moment. De landen waarin we beschikbaar zullen zijn, moeten nog worden aangekondigd, maar we zullen het u zeker zo snel mogelijk laten weten!